Το τελευταίο διάστημα η δημοσιοποίηση των περιστατικών κτηνώδους συμπεριφοράς σε βάρος των γυναικών σε χώρες όπως η Ινδία και το Πακιστάν έχει στρέψει τα μάτια όλου του πλανήτη στις χώρες αυτές και όλοι αναρωτιούνται τι πρέπει να γίνει για να δοθεί ένα τέλος στις δολοφονίες, στους βιασμούς και στις κακοποιήσεις.
Η τελευταία περίπτωση ήταν αυτή μιας κοπέλας 18 χρονών από το Πακιστάν την οποία πυροβόλησαν έβαλαν σε έναν σάκο και πέταξαν στο ποτάμι γιατί έκανε το έγκλημα να παντρευτεί αυτόν που αγαπούσε! Όμως για κακή τους τύχη, το κορίτσι επέζησε και μπόρεσε να πει την ιστορία της. Το ανατριχιαστικό είναι ότι ο πατέρας, ο αδερφός της και ο θείος της φέρθηκαν τόσο ύπουλα που η λέξη "ανδρική τιμή" που επικαλούνται μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται.Όπως είπε η 18χρονη Σάμπα Καιζερ, ο πατέρας της, ο αδερφός της και ο θείος της την φώναξαν για να συμφιλιωθούν αλλά μόλις τους συνάντησε εκείνοι έθεσαν σε εφαρμογή το αποτρόπαιο σχέδιό τους.
Αφού την πυροβόλησαν την έβαλαν μέσα σε ένα σάκο και την πέταξαν σε κανάλι θεωρώντας ότι είναι νεκρή, αλλά εκείνη επέζησε και με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής κατάφερε να φθάσει σε νοσοκομείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Η οικογένειά της είχε εξοργιστεί μαζί της γιατί η Σάμπα παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε, τον Μοχάμεντ Κάιζερ, σε δικαστήριο αυτή την εβδομάδα χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα και των αδελφών της. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το πρόσωπό της κι άλλη μία την έπληξε στο χέρι.
Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα της Μακσούντ Άχμεντ και τον αδελφό της Ισχφάκ Μακσούντ κι αναζητεί άλλους δύο υπόπτους.
Το περιστατικό έγινε σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μίας 25χρονης εγκύου από συγγενείς της επειδή παντρεύτηκε τον άνδρα της επιλογής της, παρά την επιθυμία της οικογένειάς της να παντρευτεί έναν ξάδελφό της. Ο λιθοβολισμός προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή για τα "εγκλήματα τιμής".
Οι οικογένειες στην βαθιά συντηρητική ισλαμική κοινωνία το θεωρούν προσβολή αν οι κόρες τους παντρευτούν έναν άνδρα της επιλογής τους.
Εκτιμάται ότι 1.500 γυναίκες σκοτώνονται κάθε χρόνο σε "εγκλήματα τιμής", σύμφωνα με την οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Aurat Foundation.
Στις περιπτώσεις αυτές οι ύποπτοι συχνά δεν τιμωρούνται εκμεταλλευόμενοι, σύμφωνα με δικηγόρους, "παράθυρα" παρωχημένων και πολύπλοκων νόμων που επιτρέπουν στις οικογένειες να συγχωρούν τους δολοφόνους.
πηγή: newsit.gr