Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η ελληνική διατροφή σώζει ζωές..


Τελικά ακόμα και οι επιστήμονες επιμένουν πως πρέπει
να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.







 

Αυτή τη φορά όχι εξαιτίας κάποιας ανακάπυψης ή κάποιου αρχαίου μνημείου, αλλά χάρη στην ελληνική
διατροφή.

Όσοι την ακολουθούν φαίνεται να ζουν περισσότερο. Ιδιαίτερα ωφέλιμος θεωρείται ο συνδυασμός φρούτων και ξηρών καρπών και προβληματική θεωρείται η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος (συστήνεται να τρωμε το πολύ μια μερίδα την εβδομάδα), κοτόπουλου (1 ½ μερίδα την εβδομάδα είναι αρκετή) και γαλακτοκομικών
(περισσότερο από 2 ποτήρια γάλα ή 2 σπιρτόκουτα τυρί ή 2 κεσέδες
γιαούρτι την ημέρα ή συνδυασμός αυτών, θεωρούνται περιττά για τους
ενήλικες).

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε καθημερινά 2-3 φρέσκα φρούτα, ένα γεμάτο πιάτο λαχανικά
(πχ σαλάτα, λαδερά ζαρζαβατικά) στο οποίο θα προσθέτουμε πάντα
ελαιόλαδο. Όλα τα παραπάνω συνδυασμένα μειώνουν κατά 25% τη θνησιμότητα.